Cum sa ai grija de unghiile tale in situatie de izolare la domiciliu

Postat de Tatiana 19.03.2020 0 Comentarii

Am ajuns si aici. Cu calm si rabdare, insa, nadajduiesc ca lucrurile vor fi bine. Ca vom trece si peste aceasta perioada si indiferent cat de sifonati vom iesi fiecare din ea, lucrurile se vor reaseza la locul lor. Mai incet sau mai repede, dupa caz. Important este sa nu innebunim ;) Asa ca chill! Inainte de toate!

Pentru ca in aceste momente este foarte important sa mentineti o legatura cu clientele voastre si sa le ajutati sa nu-si distruga unghiile definitiv. Am scris o serie de sfaturi pe care acestea ar trebui sa le urmeze. Iata cum sa le sfatuiti:

1. in primul rand totul depinde de ce produs ai pe unghie caci se va lucra diferit , daca e oja semi, se poate indeparta cu acetona, daca e gel de constructie, atunci se va lucra un pic diferit.

2. daca ai unghiile proaspat facute, dar sunt lungi, iti recomand sa nu tastezi mult la calculator sau daca tastezi sa o faci cu buricul degetului si nu cu unghia in sine. Stiu ca e dificil, dar asa iti poti proteja constructia sa nu se rupa.

3. iti sugerez sa scurtezi maxim posibil unghiile cu o pila, unghiile scurte sunt mult mai usor de intretinut

4. daca unghiutele tale deja au nevoie de intretinere, urmeaza urmatoarele sfaturi:

  • la gel: scurteaza unghia, pileste suprafata cu o pila, incearca sa nu fie foarte abraziva, 180 ar fi perfect (scrie acest lucru undeva pe pila, daca nu scrie atunci incearca sa o simti la mana, nu trebuie sa te zgarie cand treci cu mana peste ea), pileste cam jumatate din produs, adica nu ar trebui sa simti ca se infierbanta suprafata unghiei. Daca simti ca se infierbanta, nu mai insista caci inseamna ca esti aproape de unghia naturala.  Da-i  forma dorita unghiei si acopera cu o oja clasica daca ai prin casa. Nu sfatuiesc sa se scoata tot produsul caci exista mari sanse sa iti traumatizezi unghiile. Un pic de gel ramas pe unghie iti da inca siguranta ca nu sunt casante asa ca unghia naturala.
  • la oja semi - pileste usor suprafata lucioasa a unghiei pana ajungi practic la culoare, ia niste dischete demachiante si taie-le in 4, fa niste patratele din folie de aluminiu. Înmoaie discheta in acetona, pune pe unghie si imbraca in folia de aluminiu pentru 10-15 min. Cand acetona incepe sa isi faca treaba, vei simti incalzire, nu te speria, asa trebuie sa fie. Cu un pusher sau un betisor de portocal impinge usor oja semi pana o cureti cat e posibil. Daca nu s-a luat complet, poti repeta actiunea. Nu forta produsul daca nu iese din prima, unghia fiind umeda - este foarte fragila.

5. Ingrijeste unghia prin hranirea cu ulei natural, daca nu ai unul pt cuticule special, foloseste unul de masline extra virgin, el va da unghiei flexibilitate, atat unghiei naturale cat si a celei artificiale.

Cam aceste sfaturi le puteti trimite deja clientei ca mesaj privat, sa stie ca sunteti alaturi de ea.

In rest, nu uitati, cu calm, trecem peste toate!

 

 

Lasa un comentariu